In 2014 onderging de oude materiaalopslag van hoeve de Cherimont een indrukwekkende transformatie tot de sfeervolle Taverne Haciënda, die vandaag de dag zo geliefd is. In de winter van 2020/2021 heeft de zaak nog een renovatie ondergaan om een iets modernere, maar nog steeds gezellige sfeer te creëren. Het restaurant en terras bieden een prachtig uitzicht op het idyllische Gulpdal. Binnen en buiten is er voldoende plaats voor ongeveer 60 gasten.

De naam Haciënda is afgeleid van de voormalige naam van de bijbehorende camping. Deze regio staat nog steeds bekend als Haciënda en de taverne draagt bij aan deze historie en de reputatie van deze prachtige omgeving.

Bij Taverne Haciënda is het motto om goed en eerlijk te eten. Er wordt veel gewerkt met lokale streekproducten van eerlijke prijs van lokale ondernemers. Of het nu gaat om een ​​snelle lunch, een smakelijke borrel of een volledig diner, gasten zijn altijd welkom om te ontspannen en te genieten van de gastvrije sfeer. Haciënda heeft als doel dat gasten zich op hun gemak voelen, en de uitspraak "Goot aete en gèèr hie zeen" laat dit duidelijk blijken. Dit betekent in het Limburgs dialect: "goed eten en graag hier zijn".

Bovendien heeft Taverne Haciënda directe toegang tot verschillende wandelroutes in de regio door de aangrenzende Veursbos. Dit bos maakt deel uit van het knooppuntennetwerk van de provincie Limburg. Het is dus mogelijk om direct vanaf de taverne een knooppuntenroute te lopen door de Gemeente Voeren. De taverne biedt daarom niet alleen uitstekend eten en drinken, maar is ook de perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke wandeltocht door de prachtige natuur van deze regio.

 

Via de onderstaande buttons kunt u direct naar doorverwezen worden naar de menukaarten en de openingstijden. Mocht u alsnog een vraag hebben kunt u altijd het contactformulier invullen of ons telefonisch contacteren.