Wandelingen


Bij de Taverne is het mogelijk om uw auto te parkeren en vanuit hier een mooie wandeling te maken in de prachtige Voerstreek. Door de directe ligging aan de officiële wandelpaden kunt u met behulp van de wandelkaart van Voeren zelf uw wandeling uitstippelen of u kunt een van de onderstaande routes gebruiken. Onderaan de pagina kunt u een downloadbaar pdf vinden wat u kunt uitprinten. 

Veel wandelplezier en we heten u graag welkom bij Taverne Haciënda!


12km

Als u vanaf de Taverne de camping oploopt, kunt u aan de rechterzijde het bos betreden. Zodra u het bos inloopt kunt u bij de eerste T-splitsing rechtsaf. Hier komt u zoals afgebeeld op de afbeelding hierboven terecht op de wandelroute. U kunt vanaf hier knooppunt 75 aanhouden. De volgende knooppunten zullen u rondleiden: 75-74-73-86-85-84-83-82-80-79-77-76-75. Tussen knooppunt 86 en 85 kunt u een bezoek brengen aan een van onze collega's voor een kleine tussenstop. Zodra u 76 bent gepasseerd en weer richting 75 loopt nadert u het startpunt van de ronde en kunt u weer teruglopen naar de Taverne via de route, die u in het begin ook gelopen heeft, voor u knooppunt 75 bereikt. 

 

Bron: Wandelknooppunt.be


7km en 10km

  1. staande op de parkeerplaats van de camping gaat u links langs het gebouw. Hier ziet u als u langs het gebouw afkijkt de camping ingang van het bos. Ga door het poortje en bij de t-splitsing links. Aan het eind van dit pad gaat u rechts route 61 op. In het bos blijft u links aanhouden tot de asfalt weg. Deze steekt u over het speelbos Kys in. Dit pad blijft u bergafwaarts naar rechts volgen. Dit blijft u doen tot u bij de asfaltweg komt.

 

  1. bij de asfaltweg gaat u links richting pataruges de la Kys, een hoeve voor toerisme. Als u boven aangekomen bent, gaat u rechts vlak voor de hoeve een klein verhard pad in (61). Door het hek het weiland in en volg rechtdoor het pad. Aan het einde van het weiland kunt u door een draaihekje.

 

  1. hier kun u rechtdoor door de laagstamboomgaard lopen. Bij het begin van het bos de zijweg rechts negeren en bij de y-splitsing (75) links langs een houten huisje. Bij het volgende kruispunt met een metalen loods rechtdoor (61). Loop door het bos tot u recht een weiland ziet met kersenbomen. U ziet hier het kleine gehuchtje Veurs. Aan het einde van het weiland gaat u rechts (64) langs een houten hekje over het brede gras pad tot in Veurs.

 

  1. op het einde van het gras pad gaat u bij de t-splitsing in Veurs rechts (64). Bij de volgende y-splitsing rechts (75). (Als u iets wilt drinken/eten, gaat u hier links naar beneden. Na 100 meter kunt u de verkeersweg oversteken en komt u bij de dorpswinkel/terras jetteke. Hier is ook de streeklikeur “Voersdrupke” verkrijgbaar.) bij de 5-sprong gaat u links (75) naar beneden tot de grote weg. Hier kunt u rechts (75) en na 500m bij een rustbank met kruis gaat u links (75) de veldweg omhoog naar het bos.

 

  1. bij de 3-sprong rechts aanhouden (76) langs de weide en vervolgens weer bij een y-sprong met boom rechts (76). Volg nu wandelroute 76 over het plateau door het bos tot u aan de grote verkeersweg komt.

 

7 KM: u gaat als u eenmaal bovenaan het plateau komt voor de grote weg rechts. Dit pad loopt achter de huizen van het Roodbos door en komt uit bij de eerste t-splitsing van de route achter de camping. U loopt hier links de camping weer op en de route is voltooit.

 

10 KM: u steekt de weg hier over en u gaat rechts, vervolgens direct links. De kloosterhofstraat naar beneden richting Teuven. Neem bij de witte boerderij de eerste weg rechts, dit is een asfalt weg die later veranderd in een kiezelweg richting Remersdaal. In de verte ziet u het spoorwegviaduct van Remersdaal.

 

  1. bij het kruispunt met wegkruis bij de eerste huizen gaat u rechts (61), bij de volgende 3-sprong gaat u links en even verder bij de 3-sprong met het bankje gaat u weer rechts (61) de doodlopende weg in. Deze weg wordt een veldweg en daarna een holle weg die stijgt. Eenmaal aan de verharde weg gaat u rechtdoor en bij de grote verkeersweg steekt u over. Aan de linkerzijde ziet u een weide met Texas-longhorn koeien. Bij de t-splitsing gaat u rechts en u komt weer uit bij de eerste t-splitsing achter de camping. Hier gaat u rechts en uw route is voltooid.
Wandelkaart 3 7 10 Km Nederlands
Word – 337,9 KB 1976 downloads